Ayurvedische massage Rotterdam

Ayurveda is een traditionele Indiase geneeswijze die al duizenden jaren wordt beoefend. Een van de belangrijkste onderdelen van Ayurveda is massage, die bekend staat als Abhyanga. Ayurvedische massage is niet alleen ontspannend, maar heeft ook geneeskrachtige eigenschappen en kan een positieve invloed hebben op het lichaam en de geest. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat een Ayurvedische massage is, wat de voordelen zijn en hoe het in zijn werk gaat.

Wat is Ayurvedische massage?

Ayurvedische massage is een massagevorm die wordt uitgevoerd met warme oliën en speciale kruiden die zijn geselecteerd op basis van jouw specifieke behoeften. Het doel van de massage is om het lichaam te stimuleren en te helpen herstellen van eventuele onevenwichtigheden. Ayurvedische massage is gebaseerd op de Ayurvedische filosofie dat elk individu een unieke combinatie heeft van drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha’s bepalen onze fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. Een Ayurvedische massage is erop gericht om deze dosha’s in balans te brengen en te houden.

Voordelen van Ayurvedische massage

Vermindert stress en spanning: Een Ayurvedische massage helpt om stress en spanning te verminderen door het vrijmaken van endorfines in het lichaam, waardoor je je ontspannen en kalm voelt.

  1. Stimuleert het immuunsysteem: Ayurvedische massage kan helpen om het immuunsysteem te stimuleren en het lichaam beter te laten functioneren.
  2. Verbetert de bloedcirculatie: Door het masseren van het lichaam worden de spieren ontspannen en de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
  3. Verbetert de slaap: Ayurvedische massage kan helpen om beter te slapen door het verminderen van angstgevoelens en het bevorderen van ontspanning.

Hoe werkt een Ayurvedische massage?

Een Ayurvedische massage begint meestal met het vaststellen van jouw dosha-type door middel van een vragenlijst. Vervolgens wordt er een massageolie geselecteerd die past bij jouw dosha-type en jouw specifieke behoeften. De massage wordt meestal uitgevoerd op een comfortabele tafel, terwijl je op een handdoek of laken ligt.

Tijdens de massage zal de therapeut zachte tot stevige bewegingen maken met zijn of haar handen, vingers, duimen en handpalmen. De massage kan worden uitgebreid met het masseren van het gezicht, de voeten, de handen en het hoofd. Het is belangrijk dat je tijdens de massage ontspannen blijft en diep ademhaalt om het effect van de massage te maximaliseren.

Ayurvedische massage een oude Indiase geneeswijze die kan helpen om het lichaam en de geest in balans te brengen. Neem nu concact op met Beauty-bar en maak een afspraak voor een Ayurvedische massage Rotterdam.

Instagram